Sałatka z homara z ziemniakami szafranowymi i chrupiącymi porami
Sałatka z homara z ziemniakami szafranowymi i chrupiącymi porami to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 1 porcją. Na 9,14 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1427 kalorii, 29g białka, oraz 124g tłuszczu. Sprawdza się jako drogie danie główne. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, złote ziemniaki, ikrę homara i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać szafran, można śledzić to danie główne z Kremowy jogurt szafranowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 76%. Podobne przepisy to Sałatka z buraków z chrupiącymi porami i boczkiem, Małże z szafranem i porami, oraz Fettuccine z homarem, pomidorami i szafranem.
Instrukcje
Homara gotować we wrzącej wodzie przez 3 i 1/2 minuty.
Wyjąć z wody i odstawić do ostygnięcia.
Aby zrobić vinaigrette, w głębokiej misce wymieszaj ocet sherry, oliwę z oliwek, olej truflowy oraz sól i pieprz do smaku.
Rozgrzać 1/4 cala oleju w głębokiej patelni saute do 350 stopni F.
Aby przygotować pory, gotuj w wodzie przez 1 minutę. Pory całkowicie osuszyć, a następnie podsmażyć na oleju, aż będą chrupiące.
Natychmiast wyjąć z patelni, osuszyć na wyłożonym papierowym ręcznikiem talerzu i odstawić.
Aby przygotować ziemniaka, obierz w cylindrycznym kształcie. Doprowadzić rondel osolonej wody do wrzenia.
Dodać ziemniaki i gotować do przetargu widelec, o 20 protokół.
Pokroić ziemniaki w medaliony o grubości 5 (1/2 cala).
Umieścić w misce z szalotki, 1/2 szczypiorku i 2 do 3 łyżki winegret.
Dodaj trufle. Wrzucić ziemniaki z winegretem kilka razy do marynowania.
Umieść ziemniaki na środku talerza.
Obetnij homara i pokrój mięso w medaliony.
Umieścić homara w misce i wymieszać z 3 do 4 łyżek winegret.
Podgrzać homara, umieszczając miskę w gorącej wodzie na około 1 minutę.
Umieścić homara na wierzchu ziemniaków.
Umieść pory na homarze. Zakończ talerz szczyptą ikry homara i resztą posiekanego szczypiorku.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego można spróbować to Simonnet-Febvre Petit Chablis. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Simonnet-Febvre Petit Chablis]()
Simonnet-Febvre Petit Chablis