Sałatka z halibuta i kukurydzy z łamanym winegretem
Need a bezglutenowe i bezmleczne przystawki? Halibut i sałatka kukurydziana z łamanym winegretem może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 778 kalorii, 60g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $10.8 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka boczku, fasola lima, ocet szampański i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka z halibuta i kukurydzy z "łamanym" winegretem pomidorowym, Lucjan smażony z łamanym winegretem czarno-oliwkowym, oraz Sałatka z halibuta i brzoskwini z cytrynowo-miętowym winegretem.
Instrukcje
Pomidory wycedzić, pokroić na kawałki i wstawić do blendera. Zmiksować do puree. Przecedzić przez sito do miski. Powinieneś mieć około 2 1/2 szklanki puree. Jeśli świeże pomidory nie są dostępne, użyj puszki.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w niereaktywnym rondlu do rozpalenia.
Dodać czosnek i saute krótko, aż jasnobrązowy.
Dodać przecier pomidorowy i doprowadzić do wrzenia. Dusić delikatnie około 5 minut. Przecedzić przez sito o drobnych oczkach do miski. Odrzuć ciała stałe. Wypłukać rondel, przywrócić sok pomidorowy na patelnię i doprowadzić do wrzenia. Dusić i przecedzić jeszcze dwa razy, aż sok pomidorowy będzie tak gęsty jak ciężka śmietana, o 15 minut Całkowity czas gotowania. Pamiętaj, aby obniżyć ciepło, ponieważ mieszanina zgęstnieje, aby zapobiec przypaleniu. Powinieneś mieć około 1/4 szklanki bardzo gładkiego soku pomidorowego.
Dodać 1 łyżkę soku z cytryny i smaku do soli i pieprzu.
Wlać 1 łyżkę oliwy do małej, czystej szklanej butelki z korkiem i zawirować, aby pokryć wnętrze. Szklaną butelkę zalać oliwą z oliwek i lejkiem przed odcedzeniem pomidorów, aby się nie przykleiły. Przecedzić sok pomidorowy do butelki.
Niech ostygnie do temperatury pokojowej.
Dodaj oliwę z oliwek-mieszanka powinna być pół oliwy z oliwek i pół pomidora. Nie wstrząsać ani nie mieszać!
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia i dodać sól. Blanche kukurydzy i gotować tylko do miękkości, o 3 protokół.
Wyjąć i odstawić na bok. Gotować fasolę w tej samej wodzie tylko do miękkości, o 3 protokół.
Drenaż. Jeśli używasz favas, obierz je. Gdy kukurydza jest wystarczająco chłodna, aby obsłużyć, wyciąć ziarna z kolb. Wrzucić razem w misce.;
W czystym słoiku z pokrywką wstrząśnij razem mielonym estragonem, 2 łyżkami boczku i 25 procent octu szampańskiego i 75 procent oliwy z oliwek.
Wlać tyle dressing na kukurydzę i fasolę do Płaszcz, wrzucić dobrze, i smak przyprawy. Dostosuj z solą, pieprzem i więcej dressing w razie potrzeby. Odstawić do marynowania na około 15 minut.;
Doprawić rybę z obu stron solą i pieprzem.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni saute na średnim ogniu do gorąca. Najpierw na patelni umieść stronę prezentacji ryby (bez skóry), aby uzyskać najlepszą karmelizację. Gotować, aż brązowy z pierwszej strony, o 3 protokół. Kiedy zobaczysz, że opague wokół krawędzi, daj mu jeszcze minutę i odwróć boki. Gotować jeszcze minutę po drugiej stronie.
Wyjmij z patelni i połóż na blasze ciastek na chwilę, podczas gdy będziesz cieszyć się przystawką z Towarzystwem. Tuż przed tym, jak będziesz gotowy do podania, umieść go w rozgrzanym piekarniku 450 stopni F na około 30 sekund.;
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.