Sałatka z groszku i dyni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać czarno-Eyed Pean i sałatka z dyni spróbować. Ten przepis służy 6 i kosztuje 36 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 118 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka oliwy z oliwek, black-Eyed peas, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Spróbuj Czarnooka Sałatka z Peanem i dynią, Sałatka z fasoli z czarną fasolą, Black-Eyed Peas, Pepp, oraz Noworoczna sałatka z czarnego groszku z czarnymi oliwkami, fetanem i pieczonym czosnkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić groszek w dużym rondlu.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć 3 cale.
Niech groszek moczyć 2 godziny.
Odcedzić groszek; powrócić do tej samej patelni.
Dodaj 4 szklanki wody, cebulę, liść laurowy i sól. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniej, przykryć częściowo, i gotować na wolnym ogniu, aż groch będzie miękki, o 30 protokół. Wyrzucić cebulę i liść laurowy.
Przełożyć groszek na blachę do ostygnięcia. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Rozgrzej piekarnik do 204°. Ułóż dynię w jednej warstwie w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 8x8x2 cali.
Skropić 3 łyżkami wody i oleju.
Piec do miękkości po przekłuciu, obracając od czasu do czasu, o 15 protokół.
Dodać czosnek; wymieszać do okrycia. Super.
W misce ubić olej i sok z limonki. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Połącz wszystkie pozostałe składniki i groszek w dużej misce.
Dodaj opatrunek; Wrzuć. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj dynię; Wrzuć. (Może być wykonany 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)