Sałatka z fasoli i grillowanych krewetek w filiżankach Radicchio

Sałatka z fasoli Fava i grillowanych krewetek w filiżankach Radicchio to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 250 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.68 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz krewetki, ExtraVirgin oliwy z oliwek, ząbek czosnku, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Grillowane szaszłyki jagnięce z ciepłą sałatką z fasoli Fava, Sałatka z grillowanych krewetek z pomarańczą, Endywią, małą rukolą i Radicchio, oraz Sałatka Ziemniaczana W Filiżankach Radicchio.
Instrukcje
Fasolę gotować we wrzącej wodzie przez 1 minutę; odcedzić. Fasolę zanurzyć w lodowatej wodzie; odcedzić.
Usunąć twarde zewnętrzne skórki z fasoli; wyrzucić Skórki.
Fasolę umieścić w dużej misce; odstawić.
Krewetki nić równomiernie na 6 (12-calowy) szaszłyki; pędzel z 1 łyżeczka oleju.
Krewetki posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Umieść szaszłyki na stojaku do grillowania pokrytym natryskiem; grill 1 1/2 minuty z każdej strony lub aż krewetki zostaną zrobione. Lekko ostudzić; usunąć krewetki ze szaszłyków.
Dodaj krewetki do fasoli.
Połącz pozostałe 5 łyżeczek oleju, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, Pozostałe 1/8 łyżeczki pieprzu, sok i czosnek w małej misce, mieszając trzepaczką.
Mżawka mieszanki soku nad mieszaniną krewetek; wrzucić do herbu. Natkę pietruszki wymieszać.
Miejsce 1 liść radicchio na każdym z 4 talerze sałatkowe; łyżka 1 Puchar mieszanki krewetek do każdego liścia.