Sałatka z dyni, pomarańczy i jęczmienia

Sałatka z dyni, pomarańczy i jęczmienia
Need a bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przystawki? Sałatka z dyni, pomarańczy i jęczmienia może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.21 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jęczmienia perłowego, pietruszki z płaskim liściem, oliwy z oliwek i octu winnego. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 98%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka jęczmienna z kabaczkiem i brokułami, Sałatka Z Dyni Jęczmiennej, oraz Faszerowana Delicata Squash Z Sałatką Jęczmienną.

Instrukcje

1
Gotować jęczmień przez 20-25 minut, aż tylko miękkie, ale z małym kęsem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I PosiekaneZielona Cebula, Biała I Zielona Część Oddzielone I Posiekane
2
Drenaż.
3
W międzyczasie piekarnik nagrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Jeśli używasz masła, grubo pokroić na okrągłe, wyrzucając nasiona w trakcie jazdy lub pokroić małe, okrągłe dynie w cienkie kliny. Wymieszać z 1 łyżką oleju, skórką pomarańczową i przyprawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Cienki-Cienki-
5
Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz przez 40 minut, aż złocisty i miękki, obracając w połowie. Odstawić na koniec naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
6
Wymieszać sok pomarańczowy, ocet i pozostały olej z jęczmienia i dużo przypraw. Mieszamy cebulę i posiekane zioła, następnie układamy na półmisku z dynią, rukolą i pozostałymi liśćmi mięty i pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Jęczmień PerłowyJęczmień Perłowy
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Cienki-Cienki-

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn