Sałatka z dyni, pomarańczy i jęczmienia
Need a bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przystawki? Sałatka z dyni, pomarańczy i jęczmienia może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 253 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.21 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jęczmienia perłowego, pietruszki z płaskim liściem, oliwy z oliwek i octu winnego. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 98%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sałatka jęczmienna z kabaczkiem i brokułami, Sałatka Z Dyni Jęczmiennej, oraz Faszerowana Delicata Squash Z Sałatką Jęczmienną.
Instrukcje
Gotować jęczmień przez 20-25 minut, aż tylko miękkie, ale z małym kęsem.
W międzyczasie piekarnik nagrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz
Jeśli używasz masła, grubo pokroić na okrągłe, wyrzucając nasiona w trakcie jazdy lub pokroić małe, okrągłe dynie w cienkie kliny. Wymieszać z 1 łyżką oleju, skórką pomarańczową i przyprawą.
Rozłóż na blasze do pieczenia i piecz przez 40 minut, aż złocisty i miękki, obracając w połowie. Odstawić na koniec naczynia.
Wymieszać sok pomarańczowy, ocet i pozostały olej z jęczmienia i dużo przypraw. Mieszamy cebulę i posiekane zioła, następnie układamy na półmisku z dynią, rukolą i pozostałymi liśćmi mięty i pietruszki.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.