Sałatka z buraków i rukoli

Sałatka z buraków i rukoli
Sałatka z buraków i rukoli wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 413 kalorii, 14g białka, oraz 29g tłuszczu. Na $3.95 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka ząbków czosnku, sok z cytryny, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sałatka z pieczonych buraków i szalotki na Podsmażonych burakach i rukoli, Sałatka Z Rukolą I Buraczkami, oraz Sałatka z buraków i rukoli.

Instrukcje

1
Umieścić buraki w dużym rondlu i wlać wystarczającą ilość wody, aby pokryć buraki o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż buraki są łatwo Przekłute widelcem, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić i ostudzić.
3
Buraki obrać, pokroić w plasterki o grubości 1/4 cala i pokroić na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
4
Umieścić w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Zmiażdżyć czosnek z solą w małej misce za pomocą łyżki, aż mieszanina stanie się pastą. Sok z cytryny wymieszać z pastą czosnkową. Zachować około 1 łyżka sosu cytrynowego w małej misce i wlać pozostały sos cytrynowy na buraki; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Rukolę podzielić na 4 talerze; na każdym talerzu ułożyć buraki, ser feta i oliwki; sałatki skropić oliwą z oliwek i sosem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn