Sałatka z Arugula Endive z białym winem Vinaigrette
Sałatka z Arugulan Endive z białym winem Vinaigrette to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 53 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, sok z cytryny, endywia, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 100%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Sałatka rukola-pomarańcza z granatem-białe wino Vinaigrette, Sałatka z rukoli z czerwonym winem Vinaigrette, oraz Grillowana Sałatka kukurydziana z czerwoną cebulą, rukolą i czerwonym winem Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj wino, sok z cytryny, miód, musztardę, sól i pieprz w blenderze. Przy uruchomionej maszynie stopniowo mieszaj w oleju. Doprawić do smaku winegret z większą ilością soli i pieprzu, w razie potrzeby.
W dużej misce połączyć rukolę, endywia i orzechy włoskie. Wrzucić z 1/4 szklanki vinaigrette do herbu i dodając więcej vinaigrette, w razie potrzeby.
Podawać natychmiast. Pozostały winegret można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 3 dni i przed użyciem należy go doprowadzić do temperatury pokojowej.