Sałatka Tri-Colore z krakersami Frico i Cezarem
Sałatka Tri-Colore z krakersami Frico i Cezarem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 401 kalorii, 21g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 2,81 zł za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz endywię, parmezan, radicchio i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Sałatka Tri-Colore z krakersami Frico i Cezarem, Sałatka Tri Colore, oraz Sałatka Tri Colore z koprem włoskim są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Aby zrobić opatrunek: posiekaj i posmaruj czosnek anchois i solą, aż stworzysz gładką pastę.
Dodaj pastę do małej miseczki.
Dodaj ocet, musztarda, sok z cytryny, sos Worcestershire, ostry sos, i dużo pieprzu.
Dodać ser i ponownie ubić. Odstawić dressing na 1 godzinę lub dłużej(jeśli na noc, przechowywać w lodówce dressing i doprowadzić go do temperatury pokojowej około 1 godzinę przed podaniem). Sprawia, że około 1 szklanki. (Możesz umieścić wszystkie składniki w słoiku, przykryć szczelnie pokrywką i wstrząsnąć, aby zmiksować. To świetny sposób na przechowywanie opatrunku.)
Podgrzej 8-calową patelnię nonstick na średnim ogniu.
Posypać 6 łyżek sera na patelni, dzięki czemu tworzy cienką warstwę koronki, która wypełnia dno patelni. Ser będzie bąbelek na patelni. Gdy górna strona sera osiągnie blady złoty kolor, po 3 do 4 minutach wyjmij patelnię z ognia i pozostaw ser na 1 minutę. Ostrożnie obrócić ser łopatką, powrócić do ognia i gotować, aż ser będzie złoty z obu stron, o 1 więcej minut.
Wyjmij krakers i osusz go na papierowych ręcznikach, aby wchłonąć nadmiar tłuszczu. Wytrzyj patelnię czystą ręcznikami papierowymi i powtórz proces jeszcze 5 razy z pozostałym serem.
W dużej misce połączyć endywia, radicchio i rukoli.
Mżawka wystarczająco dressing na górze lekko płaszcz liści (może nie trzeba cały opatrunek). Wrzucić do płaszcza liści równomiernie. Ułóż liście na talerzach.
Każdą sałatkę posypać odrobiną parmezanu. Każdy krakers podzielić na 2 lub 3 kawałki i udekorować nimi sałatki.