Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem Feta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj zwiędłą sałatkę szpinakową z ciepłym sosem Feta spróbować. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ocet winny sherry, liście szpinaku, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Zwiędła Sałatka Rukolowo-szpinakowa z sosem jabłkowym, Sałatka szpinakowa z kurczakiem i sosem miodowo-musztardowym, oraz Sałatka szpinakowa z ciepłym sosem klonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść szpinak w dużej misce.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej dużej patelni na dużym ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć, aż brązowy i zmięknie, o 7 protokół.
Przenieść do miski ze szpinakiem; wyjąć patelnię z ognia.
Dodaj pozostałe 3 łyżki oleju i sera na patelni. Wymieszać, aby lekko stopić ser, około 1 minuty. Wymieszać z octem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wlać szpinak; wrzucić do herbu i lekko zwiędnąć.
Zobacz analizę danych żywieniowych tego przepisu "