Sałatka Morcilla z burakami, koprem i orzechem włoskim-Tequila Vinaigrette
Sałatka Morcilla z buraków, kopru włoskiego i orzecha włoskiego-Tequila Vinaigrette to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 539 kalorii. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, ocet winny, sól i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Prażone buraki z ciepłym koprem włoskim Vinaigrette, Grillowana Sałatka z kurczaka Tequila-Limonka z winegretem Tequila-Limonka, oraz Sałatka pomarańczowa z burakami i koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do opatrunku: na patelni lub w żeliwnej patelni, naciskając łopatką, toast chiles przez 30 sekund lub tak z każdej strony, aż zaczną pęcherze i wydzielają mały wisienkę dymu. Moczyć je w pojemniku zanurzonym w gorącej wodzie przez 30 minut. W małym rondlu rozpal tequilę, aby spalić alkohol i zmniejszyć o dwie trzecie.
Umieść orzechy włoskie w blenderze, wraz z musztardą, octem, zredukowaną tequilą i namoczonymi chiles (możesz wyrzucić płyn do namaczania lub użyć go do rozrzedzenia vinaigrette, jeśli wyniki są trochę zbyt grube). Przecier z odrobiną oleju i kontynuować dodawanie oleju w wolnym strumieniu, aż opatrunek jest emulgowany. Doprawić solą do smaku i sprawdzić kwasowość, w razie potrzeby dostosować octem lub sokiem z limonki. Mała szczypta cukru może być tu również miła.
Do sałatki: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Buraki dobrze opłucz, Usuń wierzchołki, jeśli są jeszcze przymocowane, a gdy są jeszcze mokre, obficie posmaruj buraki solą. Sól piecze się przez około godzinę, w zależności od wielkości buraków, lub do momentu ich przetargu widłowego. Buraki obrać, ogolić mandoliną lub pokroić cienko nożem. Za pomocą mandoliny lub noża pokroić koper włoski w poprzek ziarna i pokroić czerwoną cebulę na taką samą grubość plastrów buraka. W jednej misce umieść buraki, w drugiej koper włoski i cebulę. Zapobiegnie to barwieniu jaśniejszych kolorowych elementów buraka na czerwono i zachowa atrakcyjne kolory przypominające flagę Meksyku.
Podgrzej patelnię lub żeliwną patelnię, połóż cienką warstwę oleju i ugotuj morcillę, chrupiąc osłonkę kiełbasy. Może być gotowy w piekarniku, ale uważaj, aby nie rozerwać obudowy.
Wyjmij kiełbaski z ognia, pozostaw na chwilę na odpoczynek, podczas gdy ubierzesz sałatkę. W miseczkach z burakami i koprem włożyć łyżkę dressingu wraz z ziołami. Przyprawić solą i wrzucić, aż będziesz zadowolony. Na czterech talerzach przeciągnij trochę sosu pod miejsce, w którym planujesz talerz morcilli, a na bok zbuduj sałatkę, zmieniając warstwy buraka i kopru włoskiego w atrakcyjny sposób. Pokrój morcillę na stronniczość i rozłóż się nad przeciąganiem opatrunku.
Udekoruj posiekanymi orzechami włoskimi lub, dla wyrafinowanego wyglądu, użyj mikroplane, aby deszcz orzechów włoskich na całym talerzu. Pamiętaj, aby ustawić dodatkowy talerz, a także szklankę wody i piwo dla ducha zmarłych, które będą dołączać do uczty.