Sałatka Marchewkowo-Kalafiorowa

Sałatka Marchewkowo-Kalafiorowa
Sałatka z marchwi i kalafiora to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,27 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 6G białka, oraz 31g tłuszczu. Mieszanka marchwi, kalafiora, majonezu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 9 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Z Kalafiora I Marchwi, Sałatka Marchewkowo-Kalafiorowa, oraz Sałatka z brokułów, kalafiora i marchwi dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Umieść kalafior w koszu do gotowania na parze w rondlu na 1 cal wrzącej wody. Gotuj na parze 5 minut, aż będzie miękka, ale nadal jędrna.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedź, lekko ostudź i włóż do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
W misce wymieszaj majonez z włoskim dressingiem sałatkowym i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski DressingWłoski Dressing
ParmezanParmezan
MajonezMajonez
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Dodaj marchewki do miski z kalafiorem i wymieszaj z mieszanką majonezu, aż równomiernie się pokryje. Przykryj i wstaw do lodówki co najmniej 2 godziny lub na noc, aby smaki się zmieszały.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
MajonezMajonez
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)

Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner

Sałatka działa naprawdę dobrze z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Poppy Santa Lucia Highlands Chardonnay
Młodzieńcze nuty cytryny i wiciokrzewu nakładane są na dojrzały melon, gałkę muszkatołową i goździki. Percepcja słodyczy wywodzi się z dojrzałości owoców, leżakującej na regularnie mieszanym osadzie drożdżowym w obecności dojrzałego dębu francuskiego.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia10
Magazyn