Sałatka jabłkowo-buraczana

Sałatka jabłkowo-buraczana
Sałatka z jabłkami i buraczkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 242 kalorie, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka buraków, sól koszerna, kręcone liście sałaty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowe i smaczne: rozdrobniona Sałatka z buraków, jabłek i porzeczek z winegretem jabłkowym, Sałatka z buraków i jabłek, oraz Sałatka z buraków i jabłek dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 204°. wykończenia buraków, pozostawiając 1-calowy kawałek łodygi. Buraki szorować i suszyć na ręcznikach papierowych. Sortuj według wielkości i szczelnie owiń i zamknij duże i małe buraki oddzielnie, wraz z cebulą, w dwóch wytrzymałych opakowaniach z folii aluminiowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa BuraczaneWarzywa Buraczane
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieścić opakowania na blasze do pieczenia. Piecz, aż buraki będą miękkie po przekłuciu widelcem, około 1 godziny dla małych buraków i 1 1/4 godziny dla dużych. Rozpakuj opakowania i pozostaw do ostygnięcia na około 15 minut. Buraki i cebulę obrać, pokroić w poprzek i cienko pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
3
Przenieść do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Dodaj ocet, olej,1 1/4 łyżeczki. sól i szczyptę pieprzu wymieszać z buraczkami i mieszać aż do wymieszania. Przechowywać w lodówce, szczelnie przykryte, aż do schłodzenia, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia. Smak i dostosować przyprawy przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
5
Co najmniej 2 godziny i do 12 godzin przed podaniem, obrać, rdzeń i pokroić jabłka w plasterki 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
6
Każdy kawałek pokroić w poprzek na 3 kawałki.
7
Przelać do miski, dodać sok z cytryny i wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodać śmietanę, pozostałe 1/4 łyżeczki. sól i szczyptę pieprzu i wymieszać do wymieszania. Przykryć i przechowywać w lodówce mieszaniny jabłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
9
Aby służyć, ułóż liście sałaty na półmisku. Wierzch z mieszanką buraczaną i mieszanką jabłkową osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
10
Posypać serem i pekanami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia33
Magazyn