Sałatka Grecka Jęczmienna
Sałatka grecka jęczmienna to Wegetariańskie przystawka. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz oliwę z oliwek, ser feta, pomidory koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grecka sałatka z kurczakiem i jęczmieniem, Łatwe grillowane kury kornwalijskie i cukinia z grecką marynatą, Tzatziki i sałatką grecką, oraz Grecka sałatka z awokado i grillowanym kurczakiem z greckim sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jęczmień, 3 szklanki wody i szczyptę soli w rondlu średniej wielkości. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż jęczmień będzie miękki, o 45 protokół.
Odcedzić w durszlaku i ostudzić.
Połączyć pomidory, feta, oliwki, mięta, papryka i szalotka w misce.
Dodać schłodzony jęczmień.
W osobnej misce wymieszać ocet z czerwonego wina i oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Ubierz sałatkę i wrzuć. Przykryć folią i umieścić w lodówce, aż będzie gotowy do podania.