Sałatka Farro z prażonymi burakami, rukolą i sosem makowym
Sałatka Farro z prażonymi burakami, rukolą i sosem makowym może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.99 za porcję. Jedna porcja zawiera 303 kalorie, 9g białka, oraz 12g tłuszczu. Jeśli masz rukolę, pieprz, farro i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka jesienna z pieczonego indyka z sosem makowym klonowym, Spaghetti Farro, Buraki, Brązowe Masło, Mak, oraz Kolacja: sałatka Farro z pieczonym jarmużem i burakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec w 375 przez 1 1/2 godziny lub do miękkości. Ostudzić; obrać i cienko pokroić.
Umieścić farro i 3 szklanki wody w średnim rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 25 minut lub aż Farro jest tender.
Odcedzić i schłodzić. Wymieszać w 1/2 łyżeczki soli.
Ułóż 1 1/2 szklanki rukoli na półmisku; wierzch z połową farro, 1/4 szklanki cebuli i połową pokrojonych buraków. Powtórz warstwy z pozostałymi 1 1/2 szklanki rukoli, pozostałym farro, pozostałym 1/4 szklanki cebuli i pozostałymi burakami.
Połączyć pozostałe 1/4 łyżeczki soli, ocet i pozostałe składniki; dobrze wymieszać trzepaczką.
Skropić mieszaninę octu równomiernie na sałatkę.