Sałatka Cezar z kurczakiem w miseczkach

Sałatka z kurczakiem Cezar w miseczkach na chleb może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 389 kalorii, 35g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz grzanki o smaku czosnkowym, cukier, wymieszać i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać aktywne drożdże, można śledzić to danie główne z Pomarańczowy Kardamon Bezglutenowe Drożdże Podniesione Ciasto jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Salaterki Cezar dla dwojga, Sałatka Cezar w miseczkach z pieprzowym parmezanem, oraz Sałatka Cezar z kurczaka z grzankami czosnkowymi {i lekkim sosem Cezar}.
Instrukcje
W dużej misce rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie. Mieszaj w mieszance Bisquick® , aż ciasto opuści stronę miski i utworzy kulkę. Włączyć ciasto na powierzchni lekko posypane Bisquick mix; delikatnie zwijać w Bisquick mix do pokrycia. Zagnieść około 1 minuty lub do uzyskania gładkości. Przykryć i odstawić 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 191°. smar na zewnątrz pięciu 10-uncjowych (dużych) kubków z kremem.
Umieścić kubki do góry nogami na dużym arkuszu z ciasteczkami. Ciasto podzielić na 5 równych części. Poklepać lub zwijać każdą część w 7-calowe koło. Kształtuj koła nad zewnętrznymi miseczkami kremu. (Nie zwijaj ciasta pod krawędzie kubków.)
Piec 15 do 18 minut lub do złotego koloru. Dotknij budyń kubki poluzować miski chleba. Ostudzić 3 minuty; ostrożnie podnieść miski chleba z kubków kremu. (Kubki z kremem i chleb będą gorące.) Chłodne Miski na chleb w pozycji pionowej na stojaku z drutu.
W międzyczasie rozgrzewają się węgle lub grill gazowy.
Umieść kurczaka na grillu. Przykryć i grill 4 do 6 cali od średniego ciepła 15 do 20 minut, obracając raz, aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (170°F).
Pokroić kurczaka po przekątnej w plastry 1/2 cala. W dużej misce wlać sos.
Dodaj romaine; wrzucić do herbu.
Posypać grzankami, serem i pieprzem; wrzucić. Sałatkę podzielić między miski chleba. Na wierzchu kurczaka.