Sałatka Cezar z grzybami Shiitake
Sałatka Cezar z grzybami Shiitake może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 581 kalorii, 17g białka, oraz 39g tłuszczu. Na 5,81 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz czosnek, świeżo zmielony pieprz, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest dobre. Spróbuj Sałatka z sorgo z kiełkującą soczewicą i grzybami Shiitake, Sałatka z kapusty azjatyckiej z grillowanym kurczakiem i grzybami SHIITAKE, oraz Smażona Karmazyna z Podsmażonymi grzybami Shiitake i fioletową sałatką ziemniaczaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek na umiarkowanym ogniu.
Dodać pokrojony w kostkę chleb, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i wymieszać, aby pokryć chleb olejem. Smażyć chleb, aż chrupiące i lekko rumiane, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać połowę czosnku.
Przenieść do dużej miski sałatkowej.
Na tej samej patelni rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać grzyby, 1/4 łyżeczki pieprzu, a pozostałe 1/4 łyżeczki soli. Gotować, często mieszając, aż grzyby będą miękkie, 2 do 3 minut.
Dodać połowę pozostałego czosnku i pietruszkę i gotować, mieszając, przez 1 minutę dłużej.
Umieść jajka, ocet, pastę anchois i pozostały czosnek, 1/4 łyżeczki pieprzu i 5 łyżek oliwy z oliwek w blenderze lub robocie kuchennym i wir, aż będzie gładka.
Sałatę dodać do pieczarek i grzanek, posypać parmezanem, a następnie dodać dressing. Wrzuć do płaszcza.
Rekomendacja win: ponieważ wina musujące mają zaskakująco wysoką kwasowość, szampan brut bez Win będzie dobrze pasował do tej sałatki, dopasowując ocet w dressingu i przecinając bogactwo parmezanu.