Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem

Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem
Śródziemnomorska Sałatka z bakłażana i jęczmienia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 722 kalorie, 17g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz akompaniament: 1 kawałek ricotta salata, bakłażan, mięta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem, Sałatka śródziemnomorska z bakłażanem i jęczmieniem, oraz Śródziemnomorska Sałatka Jęczmienna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Wrzucić bakłażan i cukinię z 5 łyżkami oleju, 3/4 łyżeczki soli i 3/4 łyżeczki pieprzu w misce, a następnie rozłożyć w 2 Naoliwione Duże płytkie (1-cal-Głębokie) patelnie do pieczenia. Pieczone warzywa w piekarniku, od czasu do czasu mieszając i zmieniając pozycję patelni w połowie pieczenia, aż warzywa będą złociste i miękkie, łącznie 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Połączyć warzywa w 1 patelni i ostudzić, rezerwując inne patelni do chłodzenia jęczmienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
1
Podgrzać 2 łyżki oleju w ciężkim garnku 3 - do 4-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie gotować scallion, kminek, kolendra, i cayenne, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać jęczmień i gotować, mieszając, aż dobrze pokryte olejem, 2 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać bulion i wodę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż cały płyn jest wchłaniany i jęczmień jest miękki, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
4
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 5 minut.
5
Przenieść do zarezerwowanej płytkiej patelni do pieczenia i rozprowadzić do szybkiego ostygnięcia, odsłoniętego, do temperatury pokojowej, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
1
Wymieszać sok z cytryny, czosnek, cukier i pozostałe 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i 3 łyżki oleju w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj jęczmień, pieczone warzywa i pozostałe składniki do miski z sosem i wrzucić, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
JęczmieńJęczmień
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Podawać z plastrami sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
1
Sałatkę można przygotować 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Przed podaniem należy powrócić do temperatury pokojowej.

Składniki

1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)0Batoniki toffi Heathcayennecayenne2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pomidory koktajlowe, ćwiartowanepomidory koktajlowe, ćwiartowane3971 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.bulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu (1 3/4 szklanki)bulion z kurczaka o obniżonej zawartości sodu (1 3/4 szklanki)6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.bakłażan pokrojony w kostkę 1/2 calabakłażan pokrojony w kostkę 1/2 cala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża miętaposiekana świeża mięta1ząbek czosnku, mielonyząbek czosnku, mielony1Batoniki toffi Heathkolendra mielonakolendra mielona2Batoniki toffi Heathkminek mielonykminek mielony791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówkiKalamata lub pozostałe suszone w solance czarne oliwki, pestki i połówki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny103 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/4 szklanki kaszy jęczmiennej1/4 szklanki kaszy jęczmiennej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona czerwona cebula, w razie potrzeby opłukana i odsączonacienko pokrojona czerwona cebula, w razie potrzeby opłukana i odsączona2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Akompaniament: 1 ricotta salata, pokrojona w poprzek na cienkie plasterkiAkompaniament: 1 ricotta salata, pokrojona w poprzek na cienkie plasterki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana szalotka (z 1 pęczka)posiekana szalotka (z 1 pęczka)0Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 43401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.cukinia pokrojona w kostkę 1/2 calacukinia pokrojona w kostkę 1/2 cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn