S'mores z masłem orzechowym i czekoladą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Czekoladowe S'mores z Masłem Orzechowym. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 1,34 dolara za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 47 g tłuszczu i łącznie 883 kalorie . 854 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Udaj się do sklepu i wybierz sugestie dotyczące dekoracji: pistacje, krem czekoladowo-orzechowy, kwadraty z herbatników graham i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% .Mrożone Czekoladowe Kawałki Bananów z Masłem Orzechowym , Ciasteczka z Masłem Orzechowym w Czekoladzie z. Precle i batony S'mores-n-berry z okazji Narodowego Dnia S'mores - 10 sierpnia są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz jak wykonać ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 2 metalowe szpikulce
Posmaruj hojną porcją masła orzechowego jedną stronę 8 krakersów, a następnie posmaruj kremem czekoladowo-orzechowym jedną stronę pozostałych 8 kwadratów.
Nadziej pianki na dwa metalowe szpikulce i ostrożnie opiecz nad ogniem na kuchence.
Na każdy z krakersów graham w maśle orzechowym połóż po jednej podpieczonej piance. Przykryj krakersami w czekoladzie i delikatnie złóż.
Rozpuść białą korę migdałową i mleczną czekoladę w osobnych szklanych miskach ustawionych nad wrzącą wodą. Odstaw do ostygnięcia, od czasu do czasu mieszając, aby czekolada się nie rozpuściła.
Gdy dodatki osiągną temperaturę pokojową, zanurz kolejno połowę kanapek w białej czekoladzie, pozwalając nadmiarowi spłynąć. Pracuj szybko, a następnie dodaj dowolne posypki lub dodatki. Powtórz z pozostałymi 4 kanapkami, zanurzając je w mlecznej czekoladzie i wykańczając wybranymi dodatkami.
Włóż do lodówki na co najmniej 30 minut. Następnie możesz przechowywać s'mores w temperaturze pokojowej lub w lodówce, aż będą gotowe do podania!