Słodycze Angel Food
Przepis Angel Food Candy można wykonać w około 1 godzinę i 25 minut . Ten przepis jest dla 12 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 258 kalorii , 0 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Za 41 centów za porcję ten przepis pokrywa 0% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i sycący. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Dobrze sprawdza się jako dodatek. Udaj się do sklepu i kup cukier, masło, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Angel Food Cake With Lemon Icing , Fruit Filled Angel Food Cake i Chicken Piccata With Angel Hair Pasta .
Instrukcje
Nasmaruj masłem patelnię o wymiarach 13 cali x 9 cali; odstaw. W dużym, ciężkim rondlu wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i ocet. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Gotuj, nie mieszając, aż termometr cukierniczy wskaże 290° (etap miękkiego pęknięcia).
Zdjąć z ognia, dodać sodę oczyszczoną i wymieszać.
Wlać do przygotowanej formy, ale nie rozsmarowywać; ostudzić. Połamać na kawałki.
Zanurz każdy cukierek do połowy w białej polewie; pozwól, aby nadmiar spłynął.
Umieścić na blachach do pieczenia wyłożonych papierem woskowanym, aż stężeje. Zanurz połówkę zwykłych cukierków w polewie z ciemnej czekolady; odczekaj, aż nadmiar scieknie. Umieścić z powrotem na papierze woskowanym, aż stężeje. Przechowywać w szczelnym pojemniku.