Słodko-pikantny Azjatycki sos do maczania z Podpłomykami sezamowo-cebulowymi i krewetkami

Słodko-pikantny Azjatycki sos do maczania z Podpłomykami sezamowo-cebulowymi i krewetkami
Potrzebujesz bezmleczny i pescatarian hor d ' oeuvre? Słodko-pikantny Azjatycki sos do maczania z Podpłomykami sezamowo-cebulowymi i krewetkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Za $1.91 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 17g białka, 9g tłuszczu i w sumie 274 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, ciasto do pizzy, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Krewetki kokosowe ze słodko-pikantnym sosem do maczania, Krewetki imbirowe ze słodko-pikantnym tajskim sosem do maczania, oraz Letnie bułeczki z krewetkami i Mango ze słodko-pikantnym sosem do maczania dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj sos chili, sos sojowy, ocet, mieloną paprykę chile, 2 łyżeczki oleju sezamowego i 1 łyżkę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wlej do małej miski i posyp pokrojoną papryką chile. Odłóż na bok, aby smaki się zmieszały podczas robienia podpłomyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
FlatbreadFlatbread
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Podgrzej średnio nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu i dodaj nasiona sezamu. Gotuj, mieszając, aż do opiekania, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Wlać do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodaj szalotki i pozostałą 1 łyżeczkę oleju sezamowego do miski i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aż osiągnie grubość około 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Posyp mieszanką szalotki i solą i złóż na pół jak książkę. Ściśnij połówki palcami, a następnie ponownie rozwałkuj ciasto, aż uzyska grubość 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
8
Pokrój ciasto na 6 równych kawałków. Rozciągnij i zwiń każdy kawałek, aż będzie bardzo cienki, ściskając krawędzie, aby nadzienie się nie rozlało. Powinieneś być w stanie zobaczyć nadzienie przez ciasto, gdy jest wystarczająco cienkie, a kawałki powinny mieć średnicę od 7 do 8 cali, chociaż nie muszą być okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
9
Podgrzej 1/2 łyżki oleju rzepakowego na średnim ogniu na tej samej patelni, na której ugotowano nasiona sezamu. Gdy jest bardzo gorący, dodaj kawałek ciasta i gotuj, obracając raz, aż zostanie wydmuchany i ugotowany i będzie miał zwęglone plamy, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Przełóż na deskę do krojenia i powtórz z pozostałymi kawałkami ciasta, dodając więcej oleju rzepakowego w razie potrzeby, aby lekko pokryć dno patelni i zmniejszyć ogień, jeśli ciasto zacznie się palić, zanim się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Pokrój podpłomyki na kawałki i podawaj z dipem i gotowanymi krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Blue Fish Sweet Riesling z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Blue Fish Sweet Riesling
Blue Fish Sweet Riesling
Blade złoto. Uwodzicielskie Perfumy świeżej moreli, brzoskwiń i dojrzałego ananasa. Owocowa słodycz o pełnej strukturze i orzeźwiającej kwasowości. Uzupełnia skorupiaki, małże, kuchnię inspirowaną Azją i łagodne sery.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawSos
Magazyn