Słodko-kwaśny klops mięsny
Sweet'n'Sour Meat Loaf to danie główne na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka , 15g tłuszczu i łącznie 324 kalorie . Za 1,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga wody, sosu worcestershire, octu i soli. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 37% wyniku , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Podobne przepisy obejmują kotlet słodko-kwaśny , klops słodko-kwaśny i klops słodko-kwaśny .
Instrukcje
W rondlu połącz pierwsze siedem składników; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia; odłożyć na bok.
W dużej misce połącz sześć pierwszych składników klopsów; dodać 2/3 szklanki zarezerwowanego sosu. Rozdrobnij wołowinę i wieprzowinę na mieszance i dobrze wymieszaj.
Rozwałkuj na dwa natłuszczone kawałki o średnicy 8 cali. x 4 cale patelnie do chleba.
Pozostałym sosem polej bochenki.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 50 minut lub do momentu, aż przestanie być różowy i termometr wskaże 160°.