Słodko-kwaśne szaszłyki z kurczaka

Słodko-kwaśne szaszłyki z kurczaka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 327 kalorii. 26 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, udka z kurczaka cztery uda, 1/2 (20-uncja) puszki ananasa i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć ocet jabłkowy można śledzić to danie główne z ciasto śliwkowe bez jaj, jak zrobić ciasto śliwkowe jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodko-kwaśne szaszłyki drobiowo-morelowe, Słodko-kwaśne szaszłyki z kurczaka z owocowym makaronem, oraz Słodko-kwaśne szaszłyki Klopsikowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do małego rondla włożyć ocet, cukier, sok ananasowy i zawiesinę skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, o 8 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić. Rezerwa połowę sosu w małej misce do serwowania być używane jako sos do zanurzania obok szaszłyki.
Ćwierć czerwoną paprykę i usunąć rdzeń i nasiona. Pokrój każdą ćwiartkę na 6 sztuk.
Każde udo z kurczaka pokroić na 6 sztuk.
Rozgrzej patelnię grillową lub grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Na każdym z 8 szaszłyków umieść 1 kawałek ananasa, następnie kawałek udka kurczaka, a następnie kawałek czerwonej papryki. Powtórz z innym kawałkiem ananasa, następnie kurczaka, a następnie czerwoną papryką. Doprawić szaszłyki solą i pieprzem, do smaku. Grillować szaszłyki na naoliwionym grillu, gotować przez 4 minuty z każdej strony.
Posmaruj słodko-kwaśny sos na szaszłyki i grilluj, a dodatkowo 2 minuty na stronę.
Wyjąć do naczynia i podawać z zarezerwowanym sosem słodko-kwaśnym, do zanurzenia.