Słodko-kwaśne szaszłyki drobiowo-morelowe
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 69 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka dżemu morelowego, bazylii, cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Słodko-kwaśne szaszłyki z kurczaka, Słodko-kwaśne szaszłyki z kurczaka z owocowym makaronem, oraz Słodko-kwaśne szaszłyki Klopsikowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce bezpiecznej dla mikrofal, podgrzać dżem w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), aż stopi się, 30 do 45 sekund. Wymieszać z sosem sojowym, bazylią i cayenne.
Cytryny opłukać i pokroić w poprzek na plastry o grubości 1/8 cala. Odrzuć końce i wszelkie nasiona.
Kurczaka opłukać i osuszyć; pokroić na 1-calowe kawałki.
Nawlecz 2 kawałki kurczaka na szaszłyk o długości 8-10 cali. Złóż 1 plasterek cytryny około 1 suszonej moreli i nawlecz na szaszłyk przez obie strony plasterka cytryny. Powtórz, aby napełnić równo 4 szaszłyki. Ustaw szaszłyki na stojaku w wyłożonej folią 10-przez 13-calową patelnię brojlerów.
Mieszankę dżemu szczotkować obficie na całym kurczaku i owocach.
Broil około 4 cali od ciepła, obracając raz, aż kurczak nie jest już różowy w środku (wyciąć do testu), 8 do 10 minut w sumie. W razie potrzeby, ustawić patelnię na dużym ogniu, dodać pozostałą mieszaninę dżemu, i wymieszać, skrobanie się rumiane kawałki, aż do wrzenia; wlać do małej miseczki i podawać z mięsem.
Dodać sól i pieprz do smaku.