Słodkie i pikantne migdały
Słodkie i pikantne migdały mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 237 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Za 70 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Allrecipes wymaga pieprzu cayenne, miodu, cukru i oliwy z oliwek. Ten przepis jest lubiany przez 148 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 25 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 66%. Podobne przepisy to Słodkie i pikantne migdały, Pikantno-Słodkie Prażone Migdały, oraz Słodkie I Pikantne Kandyzowane Migdały.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Rozłóż migdały na blasze do pieczenia i opiekaj, aż orzechy zaczną stawać się złotobrązowe i pachnące, około 10 minut. Uważnie obserwuj orzechy podczas pieczenia: szybko się palą.
Wymieszaj cukier, sól i pieprz cayenne w misce; odstawić.
Wymieszaj wodę, miód i oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Gdy mieszanina zacznie bulgotać, dodaj prażone migdały, aż równomiernie zwilżą.
Wlej migdały do mieszanki cukru i przypraw i mieszaj, aż będą równomiernie pokryte.
Rozłóż na blachach do pieczenia w jednej warstwie i ostudź do temperatury pokojowej.