Słodkie i łatwe empanady ananasowe

Słodkie i łatwe empanady ananasowe
Słodka i łatwa empanada ananasowa to wegetariański przepis lakto ovo składający się z 18 porcji. Za 34 centy za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 169 kalorii . Ten przepis zachwycił 8 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i kup ciasto francuskie, jajka, ser monterrey jack i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Świetnie sprawdza się jako niedrogi hor d'oeuvre. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to europejskie danie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżką wynoszącą 27% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Słodkie i łatwe empanady ananasowe , Słodkie i łatwe empanady ananasowe i Słodkie empanady jagodowe .

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: okrągła foremka do ciastek o średnicy 3 cali lub czysta puszka o średnicy 3 cali ze zdjętą górną częścią
Składniki, których będziesz potrzebować
Demarara Lub Jasnobrązowy CukierDemarara Lub Jasnobrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (około 1 Filiżanki)1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (około 1 Filiżanki)
3
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj dużą blachę do pieczenia nieprzywierającym sprayem do gotowania. Rozłóż 1 arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni. Używając 3-calowej foremki do ciastek lub 3-calowej puszki ze zdjętą górną częścią, wytnij 9 krążków ciasta. Powtórz tę czynność z pozostałym arkuszem ciasta francuskiego. Połóż małą łyżeczkę cajety na środku każdej rundy. Na wierzch posypujemy startym serem i 3 lub 4 kawałkami ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
1 1-funtowe Opakowanie Mrożonego Ciasta Francuskiego, Rozmrożone1 1-funtowe Opakowanie Mrożonego Ciasta Francuskiego, Rozmrożone
średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)średnie Dynie Na Ciasto (około Każdej)
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku ArbuzaCukierki O Smaku Arbuza
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Posmaruj brzegi każdego koła masą jajeczną i zamknij każdą empanadę w półksiężyc. Zaciśnij krawędzie widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
5
Przenieś na przygotowaną blachę do pieczenia i posmaruj każdą empanadę mieszanką jajeczną. Zaciśnij krawędzie widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Przenieś empanady na przygotowaną blachę do pieczenia i posmaruj je mieszanką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
7
Posyp cukrem demarara i piecz na złoty kolor, około 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Przełóż empanady na półmisek i podawaj na ciepło.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia2
Magazyn