Słodki Wilgotny Chleb Jabłkowy

Słodki Wilgotny Chleb Jabłkowy
Słodki wilgotny chleb jabłkowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Mieszanka soli, jabłka, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Jabłko Cynamon Słodki Chleb, Wilgotne Ciasto Jabłkowe, oraz Wilgotne Muffinki Jabłkowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię na bochenek o wymiarach 9x5 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
PiekarnikPiekarnik
2
Ubij 1/2 szklanki zmiękczonego masła z 1/2 szklanki białego cukru i słodzikiem sukralozowym w misce do uzyskania kremowej konsystencji. Ubić jajka, muszkatołowy, ekstrakt waniliowy, 1/2 łyżeczki cynamonu, gałkę muszkatołową i ziele angielskie na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
SukralozaSukraloza
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
SłodzikSłodzik
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Wymieszać 2 szklanki mąki, sody oczyszczonej i soli razem w osobnej misce; mieszać do mieszaniny masła, na przemian z maślanką, aż tylko połączone. Złóż posiekane i rozdrobnione jabłka i orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Do przygotowanego bochenka wlać ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
5
Wymieszać 1/3 szklanki mąki, płatki owsiane, 2 łyżki cukru białego, cukier brązowy i 1/2 łyżeczki cynamonu razem w misce; pokroić w 3 łyżki zimnego masła, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Płatki OwsianePłatki Owsiane
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CynamonCynamon
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Posypać polewą na cieście.
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek chleba wyjdzie czysta, 55 do 60 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn