Słodki wilgotny chleb jabłkowy może być tylko chlebem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Mieszanka soli, jabłka, zmielony cynamon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Jabłko Cynamon Słodki Chleb, Wilgotne Ciasto Jabłkowe, oraz Wilgotne Muffinki Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię na bochenek o wymiarach 9x5 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Bochenkowa
Piekarnik
2
Ubij 1/2 szklanki zmiękczonego masła z 1/2 szklanki białego cukru i słodzikiem sukralozowym w misce do uzyskania kremowej konsystencji. Ubić jajka, muszkatołowy, ekstrakt waniliowy, 1/2 łyżeczki cynamonu, gałkę muszkatołową i ziele angielskie na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Sukraloza
Mus Jabłkowy
Słodzik
Ziele Angielskie
Cynamon
Masło
Gałka Muszkatołowa
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Wymieszać 2 szklanki mąki, sody oczyszczonej i soli razem w osobnej misce; mieszać do mieszaniny masła, na przemian z maślanką, aż tylko połączone. Złóż posiekane i rozdrobnione jabłka i orzechy włoskie.
Wymieszać 1/3 szklanki mąki, płatki owsiane, 2 łyżki cukru białego, cukier brązowy i 1/2 łyżeczki cynamonu razem w misce; pokroić w 3 łyżki zimnego masła, aż mieszanina będzie krucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Płatki Owsiane
Cukier Granulowany
Cynamon
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Posypać polewą na cieście.
7
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek chleba wyjdzie czysta, 55 do 60 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.