Słodki Kurczak Marsala
Słodki kurczak Marsala może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 370 kalorii, 27g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz skrobię kukurydzianą, syrop kukurydziany, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Buitoni Chicken Marsala Ravioli z sosem pieczarkowym Marsala Cream, Marsala Bite Słodkie Ziemniaki, oraz Słodka włoska kiełbasa i Tortellini w sosie pomidorowo-winnym Marsala.
Instrukcje
Roztopić 2 łyżki masła w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać grzyby, cebulę i czosnek w roztopionym maśle, zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej, i gotować i mieszać mieszaninę, aż grzyby będą złociste, 3 do 5 protokół.
Wymieszać Marsala wina, kurczaka bulion, brązowy cukier, sok z cytryny, melasa, i syrop kukurydziany do mieszaniny grzybów; doprowadzić do wrzenia i gotować, często mieszając, aż ciecz zmniejsza się o połowę, 10 do 15 minut.
Skrobię kukurydzianą ubić do zimnej wody w małej misce. Strumień zawiesiny skrobi kukurydzianej do sosu Marsala, ciągle mieszając; gotować i mieszać, aż sos zgęstnieje, Inny 10 do 15 protokół.
Rozgrzać oliwę z oliwek z 1 łyżką masła w dużej patelni na średnim ogniu; gotować kurczaka, aż złoty kolor będzie brązowy, aż nie będzie już różowy w środku i soki uruchomić jasne, 3 do 5 minut na stronie. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do środka powinien odczytywać co najmniej 165 stopni F (74 stopni C).
Ułóż każdą pierś z kurczaka na środku talerza.
Mżawka SOS Marsala na każdej piersi kurczaka; udekorować zieloną cebulą służyć.