Słodka Polenta Crostini z Mascarpone, malinami, pistacjami i miodem lawendowym

Słodka Polenta Crostini z Mascarpone, malinami, pistacjami i miodem lawendowym
Przepis na słodką polentę Crostini z Mascarpone, malinami, pistacjami i miodem lawendowym może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 27 minut. Na 82 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 298 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, skórkę, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jogurt miodowy Semifreddo z malinami i pistacjami, Ciasto miodowo-migdałowe z malinami, pomarańczą i pistacjami, oraz Śliwki pieczone w miodzie z Mascarpone i pistacjami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj polenta: linia 8 przez 4-calowy bochenek patelni z folią i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
2
Doprowadzić wodę do wrzenia toczenia w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Dodać sól, a następnie stopniowo posypać mączką kukurydzianą, stale mieszając, aby uniknąć grudek. Mieszaj po dodaniu ostatniej mąki kukurydzianej: mieszanina zacznie gęstnieć dość szybko. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować polenta przez około 30 do 40 minut, często mieszając. Łyżka trochę polenty na talerzu i smak: kiedy nie jest już chrupiące i ziarniste, to gotowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
Zeskrobać polentę na patelnię, spłaszczając górę i naciskając masę w szorstki prostokąt, kończąc w połowie do dwóch trzecich długości patelni. Brzmi to trochę myląco, ale powinieneś teraz mieć 2-calowy prostokąt polenty wciśnięty w patelnię bochenka. Będzie bardzo sztywny i nie będzie miał problemu z pozostaniem na miejscu. Schłodzić polentę do temperatury pokojowej, a następnie nacisnąć kawałek folii na powierzchnię i przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 2 godziny, lub do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
5
Nie więcej, że 2 lub 3 godziny przed planujesz podawać deser, wyjąć patelnię bochenek z lodówki i odkręcić polenta. Długi, cienki nóż, pokroić bochenek na 1/4 cala grubości plastry i pokroić każdy z nich na pół. Powinieneś skończyć z około 24 (2-calowymi) kwadratami o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Oreo, Pokruszone, PodzieloneCiasteczka Oreo, Pokruszone, Podzielone
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
6
Podgrzać 2 łyżki masła i 1/2 łyżki oleju roślinnego na dużej patelni (nieprzywierająca jest w porządku) na średnim ogniu. Gdy piana opadnie, dodaj połowę plastrów polenty i smaż około 4 minut, obracając raz, aż z obu stron będzie złoty i chrupiący. Ostrożnie przełożyć plastry na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami i posypać plastry połową cukru. Powtórzyć z pozostałym masłem, olejem, polentą i cukrem. Schłodzić posłodzone plastry polenty do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Aby zmontować crostini, łyżkę mascarpone włożyć do worka z rurką wyposażoną w końcówkę średniej Gwiazdy (około 1/2 cala). Wymieszaj dużą ilość mascarpone na każdym kwadracie polenty i ułóż dwie lub trzy maliny na serze. Wciśnij trochę pistacji wokół jagód do sera i skrop crostini odrobiną miodu (kroplówka miodu lub nawet łyżeczka zanurzona w słoiku, a następnie pomachana przez kwadraty działa naprawdę dobrze, nawet nie trudź się mierzeniem miodu!). Gotowe crostini należy jeść tak szybko, jak to możliwe, ale można je przechowywać w temperaturze pokojowej przez kilka godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami
MascarponeMascarpone
3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych3 Do 4 Szklanek Lodów Waniliowych
CrostiniCrostini
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 27 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn