Słodka kukurydza z prażonym kokosem (Thénga Makkaí) z " kuchni indyjskiej

Słodka kukurydza z prażonym kokosem (Thénga Makkaí) z " kuchni indyjskiej jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 242 kalorie, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, pomidor, nasiona kolendry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ultimate Chicken Curry (Tamatar Murghi) from ' Indian Cooking Unfolded, Dymny Żółty groszek (Tamatar Chana Dal) z " Indian Cooking Unfolded, oraz Poppadums with Chile-Spiked Onion and Avocado Granate Dip from ' Indian Cooking Unfolded dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu. Gdy patelnia jest gorąca (gdy trzymasz dłoń blisko dna patelni poczujesz ciepło), zwykle po 2 do 4 minut, dodać nasiona kolendry i chiles. Nasiona zaczną nieco trzeszczeć i staną się czerwonawo brązowe, a chiles lekko poczernieje, po 1 do 2 minutach. Szybko dodaj kokosa i stale mieszaj, ponieważ kokosowy zacznie brązowieć i pachnieć orzechowo niemal natychmiast i nada lekki tłusty połysk.
Przenieś pikantny kokosowy do małej miski lub talerza do ostygnięcia. Utrzymywanie mieszanki kokosowej na patelni spali mieszankę, czyniąc ją niepalącą.
Wlać olej na gorącej patelni. Natychmiast pojawi się błyszczeć.
Dodaj nasiona gorczycy, przykryć patelnię, i gotować, aż nasiona przestały popping (Nie w przeciwieństwie do popcornu), o 30 sekund. Natychmiast dodać cebulę i smażyć na Jasny brąz, o 2 protokół.
Dodać kukurydzę i 1/2 szklanki wody. Wymieszać raz lub dwa razy i przykryć patelnię. Zmniejszyć ogień do średniej i niech kukurydza gotować delikatnie, mieszając od czasu do czasu, aż jest jeszcze soczysty słodki, gdy smak i nie zbyt gotowane, 5 do 7 protokół.
W międzyczasie przełożyć chłodny przyprawiony kokos do młynka do przypraw (można również użyć młynka do kawy) i zmielić go do konsystencji lekko grubego czarnego pieprzu.
Dodać zmieloną mieszankę przypraw kokosowych do kukurydzy wraz z pomidorem i solą.
Niech wszystko gotować, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż pomidor jest rozgrzany przez, o 1 minutę.
Kukurydzę podawać na ciepło.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Laurenz V Charming Gruner Veltliner. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Laurenz V Charming Gruner Veltliner]()
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa Pikanteria Veltlinera tworzą fascynującyowocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatne owocekwasowość. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!