Ręcznie robiony makaron z pancettą, pomidorkami koktajlowymi i ziołami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ręcznie robionego makaronu z pancettą, pomidorkami koktajlowymi i ziołami. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.07 za porcję. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać pancetta, woda, mąka, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 8 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lazy Linguine z pomidorkami koktajlowymi i ziołami, Makaron ze świeżymi pomidorami i ziołami, oraz Zapiekane szparagi, pancetta i pomidorowy makaron wiśniowy.
Instrukcje
Umieścić 2 szklanki mąki w dużej misce. Dobrze w środku.
Dodaj 1/2 szklanki gorącej wody, 4 łyżeczki oleju i szczyptę soli, aby dobrze i wymieszać, aby połączyć. Stopniowo wymieszaj mąkę z mokrymi składnikami, dodając pozostałą 1/2 szklanki wody, aby uformować miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Zagniataj, aż będzie gładka, dodając więcej mąki, jeśli będzie lepka, około 5 minut. Zbierz ciasto w piłkę.
Przenieść ciasto do miski, przykryć folią i odstawić na 1 godzinę w temperaturze pokojowej.
Lekko odkurzyć dużą blachę do pieczenia mąką.
Umieścić ciasto na powierzchni roboczej i odciąć 1/2-cala-gruby plaster.
Rozwałkuj ciasto między dłońmi i lekko posypaną mąką powierzchnią roboczą do liny o grubości 1/3 cala. Powtórz z 5 więcej plasterków ciasta, zwijając każdy w linę.
Przetnij liny na 1 cal długości. Używając 2 palców, wciśnij opuszki palców do ciasta, pociągając je do siebie, tworząc poziome nadruki.
Przełożyć na przygotowaną blachę do pieczenia. Powtarzaj z pozostałym ciastem w partiach. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć suchym ręcznikiem kuchennym, a następnie folią i odstawić w temperaturze pokojowej.
Podgrzać pozostałe 1/2 szklanki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, pancetta, i pieprz i smażyć, aż cebula jest przezroczysta, o 8 protokół.
Dodać pomidory z dowolnymi sokami i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół.
Wymieszać w 16 liści bazylii i oregano. Doprawić do smaku solą.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale jeszcze lekko twarde do gryzienia, o 10 protokół.
Dobrze spuścić; wrócić do garnka.
Dodać połowę sosu i 1/2 szklanki startego sera i wrzucić na średnim ogniu, aż ciepłe, o 2 protokół. Podziel makaron między miseczki. Łyżka pozostałego sosu nad.
Dekoruj gałązkami bazylii.
Podawać, przechodząc Ogolony ser osobno.