Różowy grejpfrut, truskawka i szampańska Granita z cukrowymi truskawkami
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 263 kalorie, 1G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz szampana brut, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Sylwester. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Różowe babeczki z szampanem z lukrem Truskawkowym #sundaysupper, Różowe babeczki grejpfrutowe z różowym grejpfrutowym lukrem serowym, oraz Pretty in Pink strawberry Champagne Cupcakes.
Instrukcje
Wymieszać 3/4 szklanki cukru i 3/4 szklanki wody w dużym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Super. Puree 1 szklanka truskawek w procesorze.
Ubić 1/2 szklanki puree do syropu cukrowego.
Wymieszać z sokiem grejpfrutowym, a następnie szampanem.
Wlać mieszaninę do 8-calowej kwadratowej metalowej patelni do pieczenia. Zamrozić mieszaninę do twardości, mieszając co 2 godziny, około 6 godzin. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przykryj; trzymaj zamrożone.)
Pozostałą 1/2 szklanki cukru i skórki cytrynowej wymieszać na talerzu.
Rozprowadzić 1/2 łyżeczki mascarpone na spiczastym czubku połowy każdej całej truskawki. Zanurz w cukrze cytrynowym, aby pokryć mascarpone.
Zwilżyć obręcze 6 kieliszków do Martini wodą; zanurzyć obręcze w pozostałym cukrze cytrynowym. Zeskrobać widły na powierzchni granity, tworząc wióry lodowe. Kopiec granita w okularach.
Udekoruj cukrowymi jagodami i podawaj natychmiast.
* Dostępne na rynkach włoskich i niektórych supermarketach.
Aby pokryć szklane felgi Martini cukrem, ledwo zwilż opuszki palców i oblecz krawędź każdej szklanki, a następnie zanurz felgi w mieszaninie cukru. Powlekane szklanki należy przechowywać w zamrażarce do dwóch dni przed podaniem granity.