Rzepa Śmietankowa
Kremowa rzepa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 69 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liści laurowych, ziaren pieprzu, tłuszczu mleka sojowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rzepa Śmietankowa, Rzepa Śmietankowa, oraz Rzepa Kremowa Z Zielenią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać mleko sojowe, aż zacznie się bąbelkować-podgrzewałem go przez około 2 minuty, mieszając co 15 sekund. Uważaj i nie pozwól, żeby się zagotował. (Możesz to zrobić na piecu, jeśli wolisz.) Odstawić na bok, aż rzepa zostanie zakończona. Gdy rzepa będzie miękka, odcedzić je i umieścić je z powrotem na patelni lub w dużej misce. Za pomocą masher ziemniaków, mash je dobrze, ale nie martw się o grudki w tym momencie.
Wymieszać 1 łyżkę skrobi kukurydzianej z 2 łyżkami zimnej wody, aż będzie gładka.
Usuń liście laurowe, goździki i ziarna pieprzu z mleka sojowego i dodaj mieszaninę skrobi kukurydzianej, mieszając podczas dodawania.
Włożyć mleko sojowe z powrotem do kuchenki mikrofalowej (lub na kuchenkę) i podgrzewać, często mieszając (co najmniej co 15 sekund), aż bulgotnie i zgęstnieje, około 2 minut w kuchence mikrofalowej.
Dodać sól i pieprz do smaku i posypać gałką muszkatołową.
Dodaj sos do tłuczonej rzepy. W tym momencie użyłem mojego super-potężnego blendera ręcznego (immersion blender), aby puree go do kremowej gładkości. Jeśli go nie masz, możesz umieścić całą mieszaninę w robocie kuchennym lub blenderze i puree. Sprawdź przyprawy, dodając więcej soli i pieprzu w razie potrzeby, i podawać z posypką gałki muszkatołowej na wierzchu.