Rzepa i pasternak szkliwione
Szkliwiona rzepa i pasternak to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jeśli masz liść laurowy, sól koszerna, ocet trzcinowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Glazurowana rzepa i pasternak z syropem klonowym, Pasternak & Rzepa Au Gratin, oraz Smażona rzepa i pasternak z rozmarynem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś pierwsze 4 Składniki, 1 łyżka. ocet i wodę przykryć do wrzenia w holenderskim piekarniku. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 12 do 15 minut lub aż warzywa będą po prostu miękkie; odcedzić.
Gotować masło i następne 4 składniki na dużej patelni na średnim ogniu, stale mieszając, 1 minutę lub aż masło topi się i przyprawy są pachnące.
Dodaj mieszaninę rzepy; smażyć 8 do 10 minut lub aż lekko rumiane i miękkie. Odrzuć liść laurowy i cynamon.
Wymieszać z syropem trzcinowym, bulionem i pozostałymi 2 łyżkami. ocet i gotować, często mieszając, 8 do 10 minut lub aż mieszanina jest lekko zagęszczony i warzywa są powlekane.
* Cydr jabłkowy może być zastąpiony.
Uwaga: testowaliśmy z czystym octem z trzciny Louisiana Steena.