Rzepa - Gruyère Gratin
Rzepa - Gruyère Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 179 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sera gruyère, rzepy, przyprawionej bułki tartej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Tarka Z Rzepy, Tarka Z Rzepy, oraz Tarka Z Rzepy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rzepy umieścić w dużym rondlu i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj ziemniaki na patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 8 minut lub aż ziemniaki będą prawie miękkie.
Posypać rzepy i ziemniaki równomiernie 1/4 łyżeczki soli i ułóż plastry w naczyniu do pieczenia 11 x 7 cali pokrytym natryskiem do gotowania.
Połącz 1/4 szklanki mleka, mąki i 1/4 łyżeczki tymianku w średnim rondlu i mieszaj trzepaczką do dobrze wymieszanego. Stopniowo dodawać pozostałe 3/4 szklanki mleka, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkości. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. Gotować na średnim ogniu przez 7 minut lub aż zgęstnieje, często mieszając.
Zdjąć z ognia i dodać ser Gruyre, mieszając, aż będzie gładki.
Wlać masę serową na plastry rzepy i ziemniaków i delikatnie wrzucić.
Połączyć przyprawioną bułkę tartą i masło; posypać mieszaniną rzepy.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut lub do całkowitego ogrzania.