Ryż Z Soczewicy Cytrynowej
Ryż z soczewicy cytrynowej jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka marchwi, chili w proszku, fasoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Roladki Ryżowe Z Soczewicy Z Sosem Cytrynowym Tahini, lemon rice, jak zrobić lemon rice / easy rice s, oraz Orzo-Ryż Z Soczewicy.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać nasiona gorczycy i gotować, aż pop. Gdy nasiona popped jak popcorn, dodać marchewkę i fasolkę szparagową.
Smażyć je przez około 2 protokół, po prostu mieszać smaki.
Wlać wodę, dodać ryż i soczewicę. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub aż ryż i soczewica są miękkie. Wymieszać sok z cytryny, doprawić solą i chili w proszku.
Odstawić pod przykryciem na 5 lub 10 minut przed podaniem.