Ryż z prażoną kukurydzą i czosnkiem
Prażona kukurydza i czosnek ryż jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 272 kalorie, 7G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, oliwę z oliwek, kłosy kukurydzy w łuskach i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Prażona kukurydza i czosnek ryż dla dwojga, Serowy pieczony czosnek kukurydza na kolbie, oraz Pieczony czosnek i kukurydza serowa na kolbie.
Instrukcje
Ostrożnie obrać łuski z kukurydzy w granicach 1 cala. od spodu; usunąć jedwab. Owiń kukurydzę w łuski.
Umieścić ząbki czosnku na kawałku folii o dużej wytrzymałości; skropić 1/4 łyżeczki oleju. Fold folia wokół czosnku i szczelnie zamknąć.
Umieść kukurydzę i czosnek bezpośrednio na stojaku piekarnika.
Piec w temperaturze 400° przez 30 minut.
Wyjąć kukurydzę; piec czosnek 5-10 minut dłużej lub aż zmięknie.
Czosnek wyjąć z folii i umieścić w małej misce; ostudzić. Mash widelcem. Gdy kukurydza jest wystarczająco chłodna, aby sobie poradzić, Usuń kukurydzę z kolb ostrym nożem.
W dużym rondlu podgrzać pozostały olej na średnim ogniu.
Dodać ryż; gotować i mieszać przez 2 minuty. Stopniowo dodawać bulion, liść laurowy, sól,pieprz i pieczony czosnek. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 12-13 minut lub aż do ogrzania. Wymieszać z prażoną kukurydzą; przykryć i gotować 7-10 minut dłużej lub aż ryż będzie miękki. Odrzuć liść laurowy.