Ryż warzywny z parmezanem
Potrzebujesz bezglutenowego dodatku ? Ryż z warzywami i parmezanem może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera około 9 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 409 kalorii . Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 2 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką masło, sól, ryż i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 36% . Ta ocena nie jest tak wybitna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Kalafior, Brązowy Ryż i Smażony Ryż z Warzywami , Risotto z Brązowym Ryżem z Grzybami i Parmezanem oraz Pulao z Brązowym Ryżem z Warzywami .
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie, na małej patelni z powłoką zapobiegającą przywieraniu, spryskanej sprayem do smażenia, podsmaż zieloną paprykę na maśle przez 2 minuty.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze minutę. Dodaj pomidory, sól, sól selerową i pieprz i smaż przez 2 minuty.
Dodaj ryż i 1 łyżkę sera; podgrzej.