Ryż W Stylu Indyjskim
Ryż w stylu indyjskim może zaspokoić indyjskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 448 kalorii, 7G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 604 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz kurkumę, wodę, strąki kardamonu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ryż Basmati W Stylu Indyjskim, Jak Zrobić Ryż Basmati (Styl Indyjski), oraz Jak Zrobić Ryż Basmati (Styl Indyjski) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść ryż na sitku i przepuść przez niego zimną wodę, aby ją wypłukać, aż woda będzie czysta. Ryż moczyć w chłodnej wodzie przez 30 minut.
Gotować ryż z goździkami, kardamonem, cynamonem: w dużym garnku zagotować 8 szklanek wody i soli.
Dodaj goździki, kardamon i cynamon i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Spróbuj ryżu i sprawdź, czy jest to zrobione do smaku; ryż może potrwać mniej lub więcej czasu, aby gotować w zależności od tego, jak stary jest. Jeśli nadal zbyt twarde, gotować kilka minut dłużej.
Odcedzić ryż i spłukać zimną wodą, usunąć przyprawy: gdy ryż jest ugotowany według własnych upodobań, odcedzić ryż na durszlak i spłukać zimną wodą, aby zatrzymać się, jeśli nie gotujesz.
Usunąć goździki, kardamon i cynamon i wyrzucić. Odstawić ryż do odsączenia.
Podsmażyć nasiona gorczycy, kminek, płatki chili, następnie cebulę: na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić ryż, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać musztardę i nasiona kminku i płatki chili.
Gotować, aż nasiona gorczycy zaczną popping, a następnie dodać cebulę. Smażyć, aż cebula zacznie brązowieć, o 5-7 protokół.
Dodać czosnek i podsmażyć kolejne 2-3 protokół.
Dodać ryż i dobrze wymieszać.
Kurkumę posypać ryżem i dobrze wymieszać. Gotować przez kolejne 3-4 minuty, często mieszając.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Leo Steen Saini Chenin Blanc z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.