Ryż twarogowy (ryż Indyjski z jogurtem)
Przepis Curd Rice (Indyjski ryż z jogurtem) jest gotowy w około 30 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Na $2.9 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 631 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz nasiona gorczycy, chili z twarogu, nasiona kminku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj ryż twarogowy, jak zrobić ryż twarogowy (ryż jogurtowy), Daddojanam - Ryż Twarogowy-Thayir Sadam-Mosaranna, oraz Ryż Indyjski dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu lub kuchence ryżowej połącz ryż, masło, 3 szklanki wody i 1 łyżeczkę soli. Przykryć i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć na wolnym ogniu i gotować, aż ryż będzie miękki, o 20 protokół.
Podczas gotowania ryżu, rozgrzać olej na dużym ogniu w patelni nachylonej (jeśli masz wok, użyj go; jeśli nie, Użyj małego rondla), wystarczy pokryć dno o 1/2 cala. Gdy olej mieni się, Dodaj chiles z twarogu. Wrzucić stale aż złoty kolor, 15-30 sekund. Odstawić do odsączenia.
Wyrzucić wszystkie oprócz dwóch łyżek oleju i powrócić do ciepła. Gdy olej mieni się, dodaj nasiona gorczycy i wymieszaj, aby pokryć olejem. Kiedy nasiona zaczynają pękać, dodaj asafoetida, kminek i liście curry. Smażyć do aromatycznego, około 10 sekund, a następnie zdjąć z ognia.
Jeśli używasz wok, dodaj ugotowany ryż do oleju przyprawowego i wymieszaj, aby połączyć. W przeciwnym razie wlać i wymieszać olej przyprawowy do garnka ugotowanego ryżu. Wymieszać z jogurtem i dodać sól do smaku.
Podawać w małych miseczkach z pestkami granatu, gałązkami kolendry i kilkoma chiles twarogowymi do dekoracji.