Ryż Szpinakowy Z Koperkiem
Ryż szpinak koperkowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje 69 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 176 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mleko, oliwę z oliwek, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Ryż Koperkowy, Strudel szpinakowy z syropem balsamicznym, oraz Palak Rice-Ryż Szpinakowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na patelni 6-do 8-quart rozgrzać oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodać czosnek i szpinak i mieszać często aż szpinak zwiędnie, o 2 protokół.
Szpinak wyjąć i posiekać. Wróć do pan.
Dodać ryż i wymieszać do połączenia.
Dodać 2 szklanki gorącej wody i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż ryż będzie miękki, o 15 protokół.
Wymieszać z mlekiem, koperkiem, sokiem z cytryny i pieprzem.
Przenieść mieszaninę do 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia i rozprowadzić poziom. Dollop kwaśną śmietaną, przykryć patelnię folią i piec do ogrzania przez, 10 do 15 protokół. Wymieszać i podawać.