Ryż Szafranowy

Ryż Szafranowy
Ryż szafran może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 37 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu. 29 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz nitki szafranowe, wodę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, który nie jest tak wybitny. Spróbuj ryż szafranowy lub ryż kesar, jak zrobić ryż szafranowy, Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, oraz Ryż Szafranowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozgrzać w rondlu na średnim ogniu. Wymieszać cebulę; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i kontynuować gotowanie i mieszanie, aż cebula jest bardzo delikatny i ciemnobrązowy, 15 do 20 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wlać ryż i wymieszać. Wymieszać z wodą, płatkami pietruszki, szafranem i 3 kroplami żółtego barwnika spożywczego (opcjonalnie). Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Kolor żywnościżółty Kolor żywności
Pietruszka SuszonaPietruszka Suszona
SzafranSzafran
WodaWoda
RyżRyż

Wyposażenie

TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Magazyn