Ryż Szafranowy
Ryż szafranowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 189 kalorii, 3G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka wody zastępczej, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj ryż szafranowy lub ryż kesar, jak zrobić ryż szafranowy, Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, oraz Ryż Szafranowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Składniki2 szczypty dobrej jakości nici szafranowe (przyprawa) 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin1 mała żółta cebula, mielona (około 1/2 szklanki) 2 szklanki białego ryżu basmati3 3/4 szklanki wywaru z kurczaka lub wody zastępczej + dodatkowa szczypta soli1 łyżeczka soli
Ilość porcji: 8 porcji bocznych
Klucz koszerny: mięso lub Pareve (użyj solonej wody zamiast zapasu dla pareve)