Ryż Sushi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj ryżu Sushi. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 330 kalorii, 5G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ocet winny, sól, ryż japoński krótkoziarnisty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ryż Sushi, Ryż Sushi, oraz Idealny Ryż Sushi.
Instrukcje
Ryż opłukać 5 razy, następnie osuszyć w durszlaku i pozostawić do wyschnięcia na 15 minut.
Ryż ugotować w kuchence ryżowej zgodnie z instrukcją producenta. Alternatywnie, w średnim rondlu, połączyć ryż z 2 szklankami zimnej wody i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu przez 10 minut. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj przez 10 minut dłużej.
Wyjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 15 minut.
Tymczasem w małym rondlu połącz ocet sake-mash, ocet ryżowy, cukier i sól i ogrzej na umiarkowanym ogniu, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Przełożyć ryż do bardzo dużej miski.
Mżnąć na szpatułkę, machając szpatułką w tę i z powrotem. Używając ruchu krojenia za pomocą szpatułki, delikatnie oddziel ziarna ryżu, mieszając przyprawę. Wachlarzuj ryż, mieszając go, aby pomóc mu wyschnąć. Wytrzyj wszelkie zbłąkane ziarna z boku miski. Przykryj ryż wilgotnym ręcznikiem, aby utrzymać ciepło.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.