Ryż Smażony Po Tajsku

Ryż Smażony Po Tajsku
Smażony ryż w stylu tajskim może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz bok choy, szalotki, wieprzowina, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ryż Smażony Po Tajsku, Kao Pad (Thai-Style Fried Rice), oraz Ryż Smażony Z Indyka Po Tajsku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 1/4 szklanki sosu rybnego i zielone chiles w małej misce do zanurzania. W dobrze przyprawionym woku lub dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do prawie palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Sos RybnySos Rybny
Olej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej RoślinnyOlej Arachidowy, Z Pestek Winogron Lub Inny Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego3 Kawałki Całego Imbiru, Rozgniecionego
Shaohsing, Czyli Chińskie Wino RyżoweShaohsing, Czyli Chińskie Wino Ryżowe
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodaj czosnek, imbir, i większość szalotki. Gotować, stale stiring, aż pachnące, o 40 sekund. Bądź ostrożny, aby nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
3
Dodać wieprzowinę i kontynuować gotowanie, aż nie będzie już różowy, o 3 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
4
Zamieszać w bok choy i gotować do miękkości, 2-3 protokół, następnie dodać ryż i mieszać-smażyć przez 1 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Dodać pozostały sos rybny i wymieszać do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
6
Usuń ryż na półmisku i top z kolendry, ogórek, i zastrzeżone szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Podawać z sosem zanurzeniowym i klinami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn