Ryż Smażony Po Tajsku
Smażony ryż w stylu tajskim może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,78 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz bok choy, szalotki, wieprzowina, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ryż Smażony Po Tajsku, Kao Pad (Thai-Style Fried Rice), oraz Ryż Smażony Z Indyka Po Tajsku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1/4 szklanki sosu rybnego i zielone chiles w małej misce do zanurzania. W dobrze przyprawionym woku lub dużej patelni nieprzywierającej rozgrzej olej na dużym ogniu, aż do prawie palenia.
Dodaj czosnek, imbir, i większość szalotki. Gotować, stale stiring, aż pachnące, o 40 sekund. Bądź ostrożny, aby nie spalić.
Dodać wieprzowinę i kontynuować gotowanie, aż nie będzie już różowy, o 3 minuty więcej.
Zamieszać w bok choy i gotować do miękkości, 2-3 protokół, następnie dodać ryż i mieszać-smażyć przez 1 protokół.
Dodać pozostały sos rybny i wymieszać do ogrzania.
Usuń ryż na półmisku i top z kolendry, ogórek, i zastrzeżone szalotki.
Podawać z sosem zanurzeniowym i klinami limonki.