Ryż Poblano
Ryż Poblano może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 64 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 188 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, sól koszerna, chiles Poblano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pikantny Ryż Poblano, Krewetki-Ryż Poblano, oraz Ryż Serowy Pieczony Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju w średniej, ciężkiej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Dodaj Poblano chiles i saute, o 8 protokół.
Wymieszać w czosnku i gotować, aż pachnące, o 1 minutę. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać 1 szklankę bulionu i doprowadzić do wrzenia. Wyłączyć ciepło i ostudzić.
Przenieść mieszaninę do blendera i proces do gładkiej, około 1 minuty. Odmierz płynną wydajność z blendera, dodając w razie potrzeby więcej bulionu z kurczaka, aby uzyskać 2 Całkowite szklanki płynu poblano. Dostosuj przyprawę do smaku.
W międzyczasie Wyczyść patelnię, umieść na średnim ogniu i dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju. Ryż smażyć na lekko złoty kolor.
Wlać puree poblano do patelni i doprowadzić do gotowania. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i szczelnie przykryj. Gotować przez 30 minut, wyłączyć ogień i odstawić na 10 minut. Puch widelcem przed podaniem.