Ryż Pilaw
Ryżowy Pilaf to bezglutenowy i laktoowowegetariański przepis na 5 porcji. Za 1,01 USD za porcję przepis ten pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 14 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 627 kalorii . 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się dobrze jako przystawka. Ten przepis z Foodnetwork wymaga ryżu, bulionu z kurczaka, rozmarynu i szalotki. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 55 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 34% , to danie jest raczej kiepskie. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Brązowy Ryż Grzybowy Pilaf , Kumin-Scented Basmati Rice Pilaf i Pecan Rice Pilaf .
Instrukcje
Rozpuść masło z szalotką w średnim rondlu na średnio-niskim ogniu. Dopraw solą i pieprzem i gotuj, aż cebula zmięknie, około 5 minut.
Dodaj ryż i mieszaj, aż pokryje się masłem. Zwiększ ogień do średnio-wysokiego.
Gotuj ryż, aż się zrumieni, od czasu do czasu mieszając, przez kolejne 5 minut.
Dodaj bulion, liść laurowy i rozmaryn. Doprowadź do wrzenia na małym ogniu, przykryj i gotuj, aż cały bulion zostanie wchłonięty przez ryż, a ryż będzie miękki, około 15 do 18 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut. Wyrzucić rozmaryn i liść laurowy. Rozdrobnić ryż widelcem i podawać.