Ryż meksykański Marii
Meksykański ryż Marii jest bezglutenowe i bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 164 kalorie. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, sól, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Ryż meksykański Marii, Chipotle Mexican Grill ryż Basmati-znany ze świeżo przygotowanego jedzenia Tex Mex, ich ryż jest najbardziej pożądany, oraz Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu. Gotować i mieszać ryż i cebulę w gorącym oleju, aż rumiane, o 5 protokół; doprawić solą, kminek, i pieprz.
Wlać wodę do mieszanki ryżu. Do wody wrzucić sos pomidorowy i bulion z kurczaka. Zwiększyć ogień do średniej wysokości, umieścić pokrywę na rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj serrano chile pieprz i kontynuować gotowanie na wrzenia przez 10 protokół. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego, aż ryż będzie miękki i woda zostanie wchłonięta, 15 do 20 minut więcej.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.