Ryż kokosowy
Ryż kokosowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański służy 10 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 401 kalorii. 25 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, puszki ml mleko kokosowe, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pikantne Wegańskie Tajskie Kokosowe czerwone Curry z ryżem kokosowo-szafranowym, Kokosowy kurczak pieczony z kokosowym mango lepki ryż, oraz Kokosowe curry Tofu z zieloną fasolką i ryżem kokosowym.
Instrukcje
W dużym rondlu lub zapiekance z pokrywką delikatnie zmiękcz cebulę na oleju i maśle.
Kiedy naprawdę miękkie, dodać ryż i gotować, mieszając, przez kilka minut. Wlać mleko kokosowe z 2 puszkami wody. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, mieszając, a następnie przykryć, obniżyć ogień do najniższego ustawienia i gotować przez 10-15 minut, regularnie skrobając dno drewnianą łyżką, aby zatrzymać jego sklejanie. Sprawdź ryż: powinien być lepki i kremowy, ale nie wodnisty, a nie całkiem ugotowany jeszcze trochę chrupiący. Wskazówka do dużej miski, która zmieści się w kuchence mikrofalowej i przykryć folią spożywczą. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania, nawet przez jeden dzień.
Aby służyć, włóż otwór w folię spożywczą i mikrofaluj przez 8 minut na wysokości, mieszając do połowy, aż rurociąg będzie gorący i ugotowany.
Dodać trochę soli i wymieszać widelcem, aby rozbić ziarna.