Ryż kokosowo-imbirowy z ciecierzycą i Chili
Ryż kokosowo-imbirowy z ciecierzycą i Chili to bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 477 kalorii, 13g białka, oraz 20g tłuszczu. Za 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 5 fanów. Jeśli masz pod ręką kokos, ryż, imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa z kurczaka i ryżu z zielonymi papryczkami chili i imbirem, Kokosowo-Imbirowa Ciecierzyca I Pomidory, oraz Tajska Wołowina Z Chili I Bazylią Na Ryżu Kokosowym.
Instrukcje
Podgrzej masło w rondlu na średnim ogniu.
Dodaj chili, imbir i białka szalotki i mieszaj 2 minuty.
Dodaj bulion z kurczaka, ryż, kokos i skórkę z limonki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do wrzenia i przykryć. Gotuj od 17 do 18 minut.
Dodaj ciecierzycę w ciągu ostatnich 5 minut gotowania. Zakończ ryż, mieszając sok z limonki, zieleninę szalotki i kolendrę.