Ryż i groszek: Risi e Bisi
Ryż i groszek: Risi e Bisi jest bezglutenowe przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 2028 kalorii, 109G białka, oraz 120 g tłuszczu. Na $7.69 za porcję, ten przepis Pokrowce 70% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz szalotkę, groch, łodygi pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Risi e Bisi (ryż i groch), Risi e Bisi, włoski ryż i groch, oraz Risi e Bisi-ryż i groszek po włosku.
Instrukcje
Umieść oliwę z oliwek, szalotkę, seler i prosciutto na 12 do 14-calowej, głębokiej patelni i umieść na średnim ogniu. Gotować do miękkości, ale nie Brązowy, o 8 do 10 protokół.
Dodaj ryż i mieszaj na średnim ogniu przez 2 minuty, aż ryż stanie się prawie nieprzezroczysty.
Dodaj wywar z kurczaka, aby pokryć ryż i podgrzać do wysokiej. Ponieważ poziom zapasów spada poniżej poziomu ryżu, nadal dodawać zapasy, 1 chochlę na raz, aby ryż był przykryty. Podczas tej procedury stale mieszaj ryż.
Smakuj ryż po 15 minutach: nadal powinien być twardy.
Dodaj groszek i kontynuuj gotowanie, aż ryż będzie miękki i kremowy, ale nadal"al dente". Ryż powinien być nadal dość mokry, ale nie pływać.
Zdjąć z ognia i wymieszać z masłem i serem. Dostosuj do przypraw i podawaj natychmiast.
W dużym rondlu o grubym dnie podgrzać olej na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wszystkie części kurczaka i brązowy na całym, mieszając, aby uniknąć spalania.
Dodaj marchew, cebula, i seler do garnka i gotować, aż miękkie i rumiane. Wrzuć kurczaka do garnka i dodaj 6 ćwiartek wody, pastę pomidorową, ziarna pieprzu i pietruszkę. Wymieszać drewnianą łyżką, aby usunąć rumiane kawałki kurczaka i warzyw z dna patelni. Doprowadzić prawie do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na małym wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczanie nadmiaru tłuszczu.
Usuń z ciepła, odkształć i naciśnij ciała stałe na dnie kadzi, aby wyjąć wszystkie płyny. Wymieszać wywar, aby ułatwić chłodzenie i odstawić na bok. Przechowywać w lodówce zapasów w małych pojemnikach do tygodnia lub zamrażać do miesiąca.